“De invloed van stress vóór en tijdens zwangerschap”

 

Het is Wetenschappelijk bewezen, dat een verhoogde stressniveaus een bewezen negatief effect hebben op de zwangerschap en kunnen zelfs complicaties veroorzaken.

 

Een langdurig verhoogd stressniveau kan een aanslag zijn op je immuunsysteem, waardoor de baby in gevaar kan komen.

 

Stress is een structureel maatschappelijk probleem geworden. Complicaties kunnen o.a. vroeggeboorte, een lager Geboortegewicht of onvoldoende ontwikkelde primaire reflexen.

 

 

Uit onderzoek blijkt dat risicofactoren als angst, stress en obesitas bij zwangere vrouwen mede bepalend zijn voor gedragsproblemen bij kinderen zoals ADHD, depressie en ziekten als kanker en suikerziekte.

 

Daarnaast speelt het hormoon cortisol een belangrijke rol.

De cortisolspiegel kan ontregeld raken door een periode van verhoogde stress.

 

Onderzoek wijst uit dat een ontregelde hormoonspiegel later tot gedragsproblemen kan leiden.

 

Van groot belang om vóórdat je moeder wilt worden, je méér bewust bent van je stress en het verlagen van je cortisol-gehalte.

Heb je een kinderwens?

 

Doe vóóraf je zwangerschap een 'APK-test'

 

www.vlindersinmijnbuik.nl of 06-10590465

 

 

Huilbaby

 

Na de geboorte van je baby is het allemaal nog erg wennen, voor jou als jonge moeder, maar ook voor je baby.

 

Je baby moet wennen aan de andere omgeving met meer geluiden en licht, dan de warme en veilige plek in de baarmoeder. En jij moet wennen aan de geluidjes en de huiltjes van je baby.

 

Je vraagt je waarschijnlijk af, hoe je je baby goed kan 'lezen' om te weten wat hij of zij precies voelt ? En als je baby veel huilt, wat heeft het nodig?

Kon je maar in het hoofdje kijken van je baby en erachter komen wat er is...

 

Eigenlijk moeten we ons even 'verplaatsen' in je baby om dit te weten te komen.

 

Je moet je voorstellen dat je 9 maanden lang warm en veilig in jouw buik hebt gelegen. De geboorte is voor elke baby een heftige gebeurtenis.
Gelukkig weten we dit niet meer van, maar vaak kan een bepaalde energie rond de geboorte bepalend zijn voor de rest van het leven het kind.

Een baby dat tijdens de geboorte het benauwd heeft gehad, kan de rest van zijn of haar leven last hebben van moeite met slikken of snel benauwd of niets om de hals willen hebben. Dit herinnert je aan de benauwdheid tijdens de geboorte.

 

Gevoelens via de navelstreng

 

Vooral in het begin kunnen baby's zich nog zó verbonden zijn met de gevoelens van de moeder.

 

Het is bewezen dat een baby in de buik van de moeder zo veel meer voelt en ervaart dan wij dachten.

 

De foetus krijgt niet alleen voeding om te groeien via de navelstreng, maar ervaart ook de emoties van de moeder.


De gevoels-zintuig is sterk ontwikkeld en een baby kan alleen overleven door te voelen en 'in te tunen' in zijn of haar omgeving.
Die omgeving is vaak (zeker voor de gevoelige baby's onder ons en dat zijn er steeds meer) voor het harde licht, geluid en stress.

 

Naast veel huilen kan de baby ook soms last van Reflux hebben, om de emoties er letterlijk 'uit te moeten spugen'.


Heb je veel stress, zorgen, verdriet of angsten ervaren tijdens de Conceptie, de Zwangerschap of de Geboorte van je kindje?

 

Misschien ben je daar totaal niet bewust van geweest en had je andere zaken aan je hoofd tijdens de zwangerschap.

 

Dan kan het huilen van je baby je iets duidelijk willen maken.

 

Kijk of de oorsprong van het huilen je baby daar een oorzaak van kan zijn.
Als emoties zoals stress, zorg, verdriet of angst weer opspeelt ná de geboorte van je baby, dan voelt je baby dit (hij of zij herkent het) en zal dit meteen uiten door middel van huilen.

 

Spiegels

 

Baby's hoe jong je ook zijn, kunnen al aardige spiegels voor ons zijn.
Ze willen ons iets duidelijk maken en mogelijk onbewuste emoties die wij als ouder weg hebben geduwd, bewust maken.

 

Mocht je hier niet bewust van zijn of hulp bij willen hebben, dan kan ik via de energie van jou en je kindje 'intunen' wat er speelt en vooral wat je baby nodig heeft om rustiger te gaan slapen en minder te huilen.

 

Een eigen 'plek'

 

Een kind wil als basis erkent worden; een eigen 'plek' krijgen in de wereld en zich welkom/bewonderd voelen.

 

Een eigen 'plek' betekent niet dat je je baby de hele dag in zijn of haar bedje laat liggen, maar ieder kind heeft recht op zijn eigen leven, ruimte en plek.

 

Die plek en ruimte is nodig om zich (later) zelfstandigheid te kunnen ontwikkelen, met het vertrouwen dat hij of zij áltijd bij jou als ouder terecht kan.

 

Juist net na de geboorte heeft je baby behoefte om veel bij je te zijn, je hartslag te horen, je te ruiken, je warmte te voelen. Dat geeft rust en vertrouwen.

 

Hou je baby veel vast bij 'de stuit' (kontje). Dit zorgt ervoor dat de basis-energie gesteund wordt en dit geeft ook rust en stabiliteit.

 

Een tip is om regelmatig tegen je baby te zeggen:

 

'Ik ben jouw moeder en jij bent mijn zoon/dochter.

 

Ik ben blij met jouw komst en ik hou van jou.'

 

Hierdoor zet je de plekken van jou en je baby liefdevol en duidelijk neer en mag je kind zijn eigen plek in gaan nemen, los van wat hij of zij van anderen voelt en draagt.

 

Zodra jij als moeder bewust wordt van deze onverwerkte emotie(s) en de energie rond de komst van je baby, dan kan het geheelt worden.

Dit geeft ontspanning voor jou en voor je baby.

 

Praktijkvoorbeeld:

 

De moeder van Sem van 6 weken kwam bij me langs. Ze was wanhopig, want Sem wil alleen maar slapen bij zijn moeder. Zodra hij in zijn bedje wordt gelegd, gaat hij krijzen en is hij in paniek!
Ik ben via het Onderbewuste van Sem gaan kijken wat er speelde.
Ik ga kijken waar de blokkade zit en ik kwam op een
geboorte-trauma. De moeder had heel veel bloed verloren en ze had het bijna niet gered.
Er was meteen na de geboorte veel paniek en de doktoren waren meer met de moeder in de weer.
Sem heeft dit alles ervaren en de angst om zijn moeder te verliezen was uiteraard super groot (ook door de paniek om hem heen) en vanaf dat moment zou hij haar niet meer uit het oog verliezen.
Ik ben samen met de moeder, die dit uiteraard ook erg traumatisch heeft ervaren, gaan loslaten en helen.
De stress van beiden konden we loslaten en Sem werd rustiger. Het vertrouwen, dat mama er écht nog wel zal zijn als hij wakker wordt kon groeien.
Geweldig om dit te mogen doen en de moeder en Sem op weg te kunnen helpen.
Moeder kon eindelijk genieten van haar kleine Sem.

 

 

23 april 2018 - 'Stem van Dordt'

 

 

Vlinders in mijn Buik’ –

 

Voor een goede start voor Moeder & Kind – terug naar waar alles begon...

 

 

 

In Dordrecht is sinds kort een plek waar de zwangere vrouw helemaal tot rust kan komen...
‘Wat zó fijn, maar vooral ook zó nodig is’ zegt Annemiek Verhoeff. Het zorgt o.a. voor een betere hechting tussen moeder en kind, wat nodig om vol vertrouwen op te groeien in deze wereld !

 

 

 

Annemiek ziet tijdens haar werk als NEI-therapeut én als informatrice bij ‘Moeders-voor-Moeders’ dagelijks hoe de Westerse-zwangere vrouwen maar doorrennen en druk zijn met werk, studie en gezin.

 

We zijn niet gewend om even bewust stil te staan en meer te mogen ontspannen en genieten van deze bijzondere tijd i.p.v. ‘Het hoort er gewoon bij’!

 

Er gebeurt echter zó veel tijdens deze belangrijke fase in het leven van een zwanger vrouw en de ontwikkeling van de baby !

 

 

 

Annemiek heeft als doelstelling om vrouwen meer bewust te maken van het effect van veel stress in hun leven. Dit kan namelijk veel invloed hebben op de groei en de ontwikkeling van het kind, waarbij bijvoorbeeld de primaire reflexen niet volledig ontwikkeld worden.

 


Dit alles kan juist een ‘overstresste baby’s’ geven, waardoor een huilbaby niet vreemd zal zijn. Het zal ook een wisselwerking geven tussen de baby en de gestreste moeder.

 

De baby heeft gedurende de 9 maanden van de zwangerschap veel cortisol en adrenaline van de moeder meegekregen.

 

Deze hormonen zijn, bij veel stress verhoogd aanwezig, bij de zwangere vrouw.

 

Via de navelstreng ervaart de ongeboren baby veel meer dan gedacht word.

 

De baby wordt als het ware ‘overprikkeld’ geboren in een omgeving die óók veel prikkels heeft.

 

 

 

Annemiek heeft in 8 jaar als NEI-therapeut ervaren dat gevoelige kinderen steeds meer moeite hebben om te blijven staan in deze maatschappij. Ze hebben mogelijk moeite om mee te komen op school.

 

Op dit moment zitten heel veel kinderen thuis, omdat ze het ‘niet trekken’ op school.

 


Door een sessie bij Annemiek kan gekeken worden wat het kind hierin nodig heeft om weer te mogen ontspannen en lekker in zijn of haar komen te zitten.

 

 

 

Ook kijkt Annemiek naar hoe je leven zelf begon als mens. Dit is heel bepalend voor de rest leven en kan bij een zwangerschap juist gaan opspelen of aandacht nodig hebben.

 

Je leven begint niet alleen bij de geboorte… de omgeving waarin je bij je moeder 9 maanden in de buik hebt gezeten, is zó belangrijk !
Hoe je moeder zich ? Had ze veel spanning, angst of maakte ze zich zorgen ?

 

Hoe is de bevalling geweest ?

 

 

 

Als moeder kun je moeite hebben om volledig te hechten en je te verbinden met de baby.

 

Dan heeft dit zeker een effect op het leven van het kind geven. Om zich veilig te voelen en vol vertrouwen zijn of haar stappen in de wereld te gaan zetten.

 

 

 

Annemiek begeleidt bij ‘Vlinders-in-mijn-buik’ niet alleen volwassenen en kinderen, maar sinds kort dus ook zwangeren.
Daar begint het toch allemaal en Annemiek wil hierdoor een betere ‘start’ kunnen geven aan je baby óf aan jezelf als moeder.

 

 

 

Annemiek verzorgt ‘Verwen-MOMentjes’ voor de zwangere vrouw.

 

Het is een energetische behandeling waarbij door Annemiek gekeken wordt, wat er speelt bij de zwangere (Is er veel stress rond de aankomende bevalling?)

 

en wat nodig is nóg meer te ontspannen. Een voetenbad met Magnesium- Kristallen is o.a. onderdeel van ‘Verwen-MOMentjes’.

 

Verder verzorgt ze ook ‘Baby-showers – Nieuwe stijl’, waarbij je samen met je vriendinnen de toekomstige baby een warm Welkom krijgt tijdens een Blessingway.

 

 

 

Annemiek helpt graag alle (aanstaande) zwangere vrouwen in het proces naar het moederschap. Om bewust stil te staan wat nodig is voor een mooie start in het leven voor jou als moeder en je baby !

 

 

 

Voor meer informatie kun je kijken bij www.vlindersinmijnbuik.nl of bel 06-10590465.